Znajdź zawód lub szkolenie
Technik technologii żywności po ukończeniu edukacji na tym kierunku jest przygotowany do wykonywania zadań zawodowych, związanych z wytwarzaniem artykułów żywnościowych, takich jak: organizowanie i nadzorowanie procesów pracy i produkcji, dobieranie maszyn i narzędzi oraz surowców do określonej produkcji, prowadzenie uproszczonej rachunkowości i obliczanie opłacalności produkcji oraz stosowanie zasad marketingu.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik technologii żywności może podejmować pracę w przedsiębiorstwach produkcyjnych przetwórstwa spożywczego oraz w instytucjach prowadzących badanie i ocenę żywności, handel artykułami spożywczymi, a także przechowywanie i dystrybucję żywności. Może także samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą.
Nazwa placówki | Dane kontaktowe | zobacz więcej |
---|---|---|
Szkoły dla dorosłych ARKAN | ul. Krakowskie Przedmieście 36, 97-300 Piotrków Trybunalski |
więcej informacji |
Strona współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Copyright by Powiatowy Urząd Pracy w Piotrkowie Trybunalskim
Projektowanie stron:
IntraCOM.pl